Surinaamse bakkeljauw

Surinaamse bakkeljauw

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept voor Surinaamse bakkeljauw waan je je in tropische sferen. Dit gerecht van gezouten, gedroogde vis is heerlijk pittig door de toevoeging van Madam Jeanette peper en kruidige specerijen. Serveer dit gerecht met rijst of brood.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Jumbo Cayenne Pepers Pittig

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Surinaamse bakkeljauw op tafel.

  1. Zet de bakkeljauw op in een grote pan met veel water en laat 10 minuten koken. Giet het water af en spoel de bakkeljauw goed af onder de kraan. Laat afkoelen en pluk de vis uit elkaar boven een kom. Spoel nogmaals af in een vergiet en knijp het water er goed uit.
  2. Snipper de uien en knoflook heel fijn. Snijd de Madame Jeanette heel fijn en haal de zaadjes eruit. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Vermaal de bouillonblokjes in een schaaltje en zet de tomatenpuree klaar.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, peper, uien en tomaat tot de uien glazig zijn. Voeg de trassi toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree, bouillonblokjes en een scheutje water toe. Laat even doorkoken en voeg dan de bakkeljauw en aji-no-moto toe. Meng alles goed en laat dit op laag vuur garen.
  4. Bak het mengsel op middelhoog vuur droog en klaar is je Surinaamse bakkeljauw.
eet smakelijk