Stoofvlees met blauwe chimay

Stoofvlees met blauwe chimay

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk mals stoofvlees met blauwe Chimay en een smaakvolle kruidenkoek. De smaak wordt helemaal afgemaakt door het toevoegen van Luikse siroop en heerlijke zelfgemaakte appelmoes. Serveer met krokante frietjes en geniet.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Jumbo Tijm
  • 660 g Bokbier
  • 100 ml Bokbier
  • 1 el Jumbo Tijm
  • 70 g Snelle Jelle Kruidkoek Naturel

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Stoofvlees met blauwe chimay op tafel.

  1. Maak de uien schoon en snij ze in fijne schijfjes.
  2. Laat de boter smelten in een sudderpan en bak de stukjes rundstoofvlees goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de schijfjes ui, de tijm en laurier toe en laat kort sudderen met een deksel op.
  4. Bevochtig met de Blauwe Chimay.
  5. Smeer de sneetjes kruidenkoek in met mosterd en leg ze in de sudderpan, met de kant met de mosterd op het vlees. Dek af en laat een uurtje sudderen op een zacht vuurtje of in een op 160°C voorverwarmde oven.
  6. Haal van het vuur of uit de oven en werk af met toevoeging van de Luikse siroop. Voor de appelmoes:
  7. Schil de appels, verwijder de pitjes en snij ze in gelijke stukjes.
  8. Leg de stukjes appel in een kookpot en bevochtig met de Blauwe Chimay, voeg een staafje kaneel en een takje tijm toe.
  9. Laat op een hoog vuur en met een deksel garen. Draai het vuur daarna lager en laat nog twintig minuten garen. SERVEERTIP
  10. Dien het stoofvlees op met appelmoes.
  11. Een portie krokante frieten zal uw gerecht nog lekkerder doen smaken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier