Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoep met blauwe kaas en walnoten op tafel.
- Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de fijngesneden sjalotjes glazig.
- Voeg de gewassen en fijngesneden prei en bleekselderij toe. Schep alles door elkaar en fruit het aan.
- Voeg de in stukjes gesneden bloemkool en de laurier en peterselie toe.
- Giet de bouillon erbij tot alles net onder staat en laat dit geheel een half uurtje op een klein pitje zachtjes koken.
- Haal de laurier en peterselie eruit en maak alles glad met een staafmixer.
- Voeg dan peper, zout, de room en eventueel nog wat bouillon toe.
- Laat dit nog een kleine 5 minuutjes heel zachtjes pruttelen. Proef de soep en maak ze indien nodig nog op smaak.
- Schep de soep op borden of in kommen en voeg wat van de fijngekruimelde kaas en geroosterde/gehakte walnoten toe.