Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons

Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons

Smulweb imageSmulweb

Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons. Binnen no time op tafel en toch erg smaakvol. Bladspinazie, champignons en gerookte zalm ingepakt in eieren. Het geheel krijgt nog een extra smaakdimensie met peterselie. Serveer direct en smul ervan!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons op tafel.

  1. Zet een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.
  2. Snijd alle champignons in plakjes en zet ze klaar.
  3. Snijd of scheur de gerookte zalm in kleinere reepjes en hou apart.
  4. Neem per omelet een flinke hand bladspinazie en snijd deze grof.
  5. Klop in een mengkom steeds drie eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Smelt wat boter in de koekenpan en bak steeds een kwart van de champignons kort aan. Voeg vervolgens de gesneden bladspinazie toe en bak kort mee.
  7. Giet het eiermengsel over de champignons en spinazie en roer direct alles door elkaar met een spatel.
  8. Laat het ei op middelhoog vuur stollen en hou af en toe de koekenpan wat schuin, zodat het nog vochtige deel van de omelet een beetje over de oppervlakte verspreid kan worden.
  9. Strooi vlak voor het einde nog wat fijngehakte peterselie over.
  10. Leg als de bovenkant nét begint te stollen wat reepjes zalm op de omelet en klap deze dubbel.
  11. Serveer de omelet direct, eventueel met een sneetje (al dan niet geroosterd) brood.
  12. Herhaal alles voor de overige drie omeletten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Champignons