Indisch recepten
Zelf Indisch gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Indisch recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 1 stuks Scharreleieren M
- 300 g Sperziebonen
- 1 tl gemalen koriander
- 1 stuks Aubergine
- 300 g Zilvervliesrijst
- 1 tl Komijnzaad
- 1 stuks Rode paprika
- 1 stuks Uien
- 130 g Maïskorrels
- 300 g Rundergehakt
- 500 ml Water
- 1 stuks Groentebouillon
- 5 tl Pindakaas 100% puur naturel
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Indische gehaktschotel met rijst op tafel.
- Meng alle kruiden in een schaaltje bij elkaar en voeg toe aan het gehakt. Voeg ook het rauwe ei toe aan het gehakt en meng alles goed door elkaar.
- Snipper de ui.
- Dop de sperziebonen en snijd een keer doormidden. Kook de boontjes alvast even voor, ongeveer 10 minuten.
- Breng water aan de kook en bereid de bouillon. Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg halverwege de gesnipperde ui toe en alvast een klein scheutje bouillon (ongeveer 1/5 deel).
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
- Snijd intussen de rode paprika en aubergine in blokjes en voeg toe aan het gehakt wanneer dit mooi bruin gebakken is. Voeg ook meteen de maïs en sperziebonen toe. Bak dit voor 2/3 minuten mee
- Voeg de pindakaas toe en roer goed door elkaar. Voeg daarna 3/5 deel van de oorspronkelijke hoeveelheid bouillon toe en meng weer alles goed onder elkaar. Laat eventjes pruttelen. Voeg naar eigen inzicht nog extra bouillon of water toe
- Serveer met de rijst.