Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel met bloemkool prei en kabeljauw op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de bloemkool schoon en snijd in dikke plakken. Schrob de aardappelen schoon en snijd deze ook in dikke plakken. Snijd de prei in ringetjes.
- Doe de groenten en aardappelen in een grote ovenschaal. Schenk hier de slagroom over en een scheutje olijfolie. Strooi de kerrie, komijn en zout naar smaak eroverheen en verdeel alles goed door elkaar met je handen. Bak in de oven gedurende 40 minuten.
- Smeer ondertussen de kabeljauw in met een beetje olijfolie. Bestrooi met peper en zout en rasp wat citroenschil eroverheen.
- Leg na 40 minuten de verse kabeljauw op de ovenschotel en bak nog 10 minuten mee. Als je bevroren kabeljauw gebruikt, bak deze dan de laatste 20 minuten mee.