Bereidingswijze
Zet in 20 stappen deze heerlijke Quiche met prei champignons bacon en kaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm of springvorm in met boter.
- Zet een hapjespan op laag vuur zodat deze warm kan worden.
- Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes. Hak ook de knoflook fijn.
- Verhit olijfolie in de hapjespan en bak de ui en knoflook hierin met wat peper en zout.
- Snijd de preien in ringetjes en voeg toe aan de hapjespan. Bak kort mee.
- Snijd champignons in plakjes en vervolgens in kleine stukjes.
- Voeg champignons met extra peper en zout toe aan de hapjespan en bak nog even mee.
- Laat alles in een vergiet uitlekken.
- Ontdooi de plakjes deeg.
- Breek drie eieren boven een mengkom en voeg crème fraîche toe. Roer goed door elkaar.
- Voeg geraspte kaas toe, roer goed om en kruid met flink wat peper en zout.
- Verdeel de plakjes deeg over de quichevorm met de randjes over elkaar, druk aan met een vochtige vinger.
- Prik gaatjes in het deeg met een vork en verwijder de overhangende randen.
- Strooi paneermeel over de bodem en bedek met de helft van de bacon.
- Schep hier de helft van de prei en champignons over.
- Leg hier de rest van de bacon over en vervolgens de andere helft van de prei en champignons.
- Giet het eiermengsel erover en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- De quiche is klaar als de bovenkant mooi goudbruin is geworden en de korst krokant is.
- Haal de quiche uit de oven, laat kort staan en verwijder dan uit de vorm.
- Snijd de quiche in punten en serveer met een salade.