Sticky chicken - lekkere kleverige kip

Sticky chicken - lekkere kleverige kip

Smulweb imageSmulweb

Deze sticky chicken moet je geproefd hebben! Heerlijk gekruid en vol van smaak. Geserveerd met roergebakken groenten en witte rijst maak je er een volledig gerecht van.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sticky chicken - lekkere kleverige kip op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Snijd de knoflook fijn en meng alle ingrediënten (behalve de sesamzaadjes en bosui) door de kippenpoten.
  3. Doe de kippenpoten in een ovenschaal en zet ze in de voorverwarmde oven. Roer de kippetjes om de 15 minuten om. Laat ze 45 minuten in de oven garen.
  4. Rooster de sesamzaadjes kort in een pan (geen olie toevoegen) zodat de smaken vrijkomen.
  5. Verdeel de gare, kleverige kip over borden of een schaal en garneer met fijngesneden bosuitjes en geroosterde sesamzaadjes.
  6. Tip: Kippenbouten kun je bij het gewrichtje klieven zodat je karbonade en drumstick hebt, maar je kunt natuurlijk ook losse kipdelen naar keuze gebruiken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte