Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Butter chicken curry op tafel.
- Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Cashewnoten in keukenmachine tot poeder malen en in een kommetje apart zetten. In een pannetje met een klein laagje water ui en knoflook ca 5 minuten zacht koken. Deze massa pureren in keukenmachine en in een kommetje apart zetten. Gepelde tomaten laten uitlekken en in keukenmachine met yoghurt, paprikapoeder, slagroom, suiker en maizena pureren, in een kommetje apart zetten.
- Kipfilets in 6 à 8 stukken snijden en droogdeppen met keukenpapier. In (braad)pan boter verhitten (niet bruin laten worden) en djinten en gemalen koriander ca 2 minuten al roerend zachtjes bakken. Gember, chili, en cashewnootpoeder toevoegen en ca 4 minuten al roerend zachtjes meebakken. Ui-knoflookpapje toevoegen en ca 2 minuten zachtjes meebakken.
- Kip toevoegen en goed omscheppen, zodat alle kanten bedekt worden met de massala (specerijenmengsel). Kokosmelk toevoegen en zout naar smaak. Laat alles 5 à 8 minuten koken tot de kip bijna gaar is. Tomatenmengsel toevoegen en aan de kook brengen.
- Massala onafgedekt ca 20 minuten zachtjes laten koken, af en toe doorroeren. Als laatste de koriander erboven fijnknippen.