Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Smulweb imageSmulweb

Probeer eens deze smeuïge ovenschotel met bloemkool en gehakt, waarbij je de bloemkool, gehakt en eieren transformeert tot een heerlijke puree. Met een topping van knapperige bloemkoolroosjes en een gouden kaaslaagje is dit recept alles wat je vanavond nodig hebt.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(11)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Ovenschotel met bloemkool en gehakt op tafel.

  1. Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en kook hem gaar met wat zout. Bak het gehakt rul in een koekenpan. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pureer de helft van de gekookte bloemkool. Klop de eieren los met de melk en voeg de bloemkoolpuree hieraan toe.
  3. Meng vervolgens het gehakt erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de puree in de ovenschaal en leg hierop de overgebleven bloemkoolroosjes. Bestrooi met het paneermeel en de geraspte kaas en zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven. Klaar is de ovenschotel met bloemkool en gehakt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Bloemkool ovenschotel