Soep recepten
Zelf Soep gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Soep recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 300 g Verse pasta
- 4 el Roomboter
- 1 Bleekselderij
- 1 Ui
- 3 el Tarwebloem
- 300 ml Kippenbouillon, bereid
- 300 ml Halfvolle melk
- 800 g Smeltkaas
- 200 g Geraspte cheddar
- 0.5 el Mosterd
- 1.5 g Worcestersaus
- 0.75 g Knoflookzout
- 0.1875 g Cayennepeper
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper zwart
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mac and cheese soep op tafel.
- Kook de pastaschelpen al dente in gezouten water. Pas op dat ze niet te gaar worden omdat ze iets meer koken in de soep en vocht absorberen.
- Smelt boter in een grote pan. Voeg bleekselderij en ui toe. Kook tot de bleekselderij zacht is.
- Strooi bloem over selderij en ui. Roer het door de boter en kook 1 minuut.
- Klop geleidelijk de kippenbouillon en melk erdoor. Breng aan de kook. Voeg droge mosterd, Worcestershire-saus, knoflookzout, zwarte peper en cayennepeper toe. Blijf sudderen tot het wat dikker wordt.
- Voeg blokjes Velveeta toe en roer tot het gesmolten is.
- Haal van het vuur en roer de cheddar kaas erdoor.