Pittige rode linzensoep

Pittige rode linzensoep

Smulweb imageSmulweb

Een lekker pittige maaltijdsoep die binnen 30 minuten op tafel staat! Rode linzen, gember, knoflook, rode peper en kruiden als garam masala, cayennepeper en komijn maken het een feest voor de smaakpapillen. Serveren met brood voor de echte Oosterse sfeer.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige rode linzensoep op tafel.

  1. Verhit 2 eetlepels olie en bak ui, gember, knoflook en rode peper gedurende ongeveer 5 minuten zachtjes.
  2. Voeg linzen en bouillon toe en laat het mengsel op zacht vuur gedurende ongeveer 30 minuten koken, tot de linzen gaar zijn.
  3. Voeg citroensap en zout toe.
  4. Verwarm de rest van de olie op zacht vuur en voeg garam masala, gemberpoeder, cayennepeper, komijn en mosterdzaad toe. Verwarm alles afgedekt gedurende 1-2 minuten, tot de mosterdzaadjes beginnen te poffen. Beweeg de pan heen en weer tijdens het verwarmen.
  5. Roer het kruidenmengsel vlak voor het serveren door de soep en breng de soep zo nodig op smaak met zout en citroensap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep