Indische kipsate aardappelschotel

Indische kipsate aardappelschotel

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Indische kipsate aardappelschotel. Gaar de aardappelen in de magnetron en bak de kip met uien in dezelfde pan. Serveer de sate-saus eroverheen en garneer met partjes eieren. Lekker met een tauge of sperziebonen salade, pinda's en kroepoek.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Indische kipsate aardappelschotel op tafel.

  1. Schil en was de aardappelen. Gaar ze in een afgesloten schaal in de magnetron op vol vermogen (800 Watt) gedurende 8 minuten.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes en bak de kip met peper en zout rondom gaar. Voeg de in stukjes gesneden uien bij de kip en bak het in een paar minuten glazig.
  3. Maak de sate-saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng deze op smaak met sambal en ketjap.
  4. Snijd de aardappelen in blokjes en de gepelde eieren in partjes.
  5. Schep de warme aardappelen door het kipmengsel en schenk de satesaus erover. Garneer het geheel met de partjes eieren.
  6. Geef er een salade van tauge of sperziebonen bij.
  7. Smaakvariatie: voeg extra pinda's en kroepoek toe voor een extra lekkere sateschotel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Ovenschotel