Kip van de grillplaat

Kip van de grillplaat

Smulweb imageSmulweb

Met deze marinade van olijfolie, ketjap manis, basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, peper en knoflook wordt de kip van de grillplaat onweerstaanbaar lekker. Laat het geheel een uur marineren in de koelkast en daarna 8 minuten grillen op de grillplaat op middelhoog vuur. De buitenkant moet lekker krokant zijn en de kip sappig van binnen.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kip van de grillplaat op tafel.

  1. Maak de marinade door een scheutje olijfolie te mengen met een groter scheutje ketjap manis. Voeg naar smaak basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, peper en en 2 teentjes geperste knoflook toe en meng goed door elkaar.
  2. Maak de kipfilets schoon en doordrenk ze goed met de marinade. Zet het geheel een uur terug in de koelkast.
  3. Zet de grillplaat aan en verwarm deze op stand 2 (of op middelhoog vuur) totdat het lampje afslaat.
  4. Leg de gemarineerde kipfilets op de grillplaat en grill ze ongeveer 8 minuten, of langer indien nodig. Let op dat de buitenkant lekker krokant wordt maar niet te lang want anders wordt het vlees droog.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte