Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Koolrolletjes met gehakt en rijst (golabki) op tafel.
- Maak de kool schoon en kook het in zijn geheel in kokend water met wat zout gedurende 30 minuten. Haal het uit de pan en laat het uitlekken en afkoelen.
- Kook de rijst droog. Pel de ui, snipper het fijn en fruit het in de boter. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend. Voeg de rijst en het ei toe en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Haal de koolbladen los en leg ze uit. Verdeel het gehaktmengsel over de bladen. Rol de bladen op (eventueel vastbinden met keukengaren) en leg ze in een vuurvaste ovenschaal. Giet er wat heet water over, bedek het met aluminiumfolie en zet het gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak van boter en bloem een saus en laat het gedurende 20 minuten sudderen met de rest van de ingrediënten.
- Leg de rolletjes in de saus en serveer met rijst of pasta.