Spoom

Spoom

Smulweb imageSmulweb

Een verfrissende Spoom voor tijdens een gastronomisch diner. Door de Perzikschijfjes is deze Spoom heerlijk zoet. Los van het feit dat deze Spoom de smaakpapillen prikkelt, is het ook nog eens een mooie intermezzo tussen de verschillende gerechten van uw diner.

120 min bereiden

tussengerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spoom op tafel.

  1. Laat de perzikschijfjes uitlekken. Pureer de perzikschijfjes in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef.
  2. Breng de wijn met het citroensap en de suiker aan de kook en laat dit 3 minuten doorkoken. Voeg de puree toe en roer het geheel goed door.
  3. Doe het mengsel over in een diepvriesdoos en laat het afkoelen. Laat het mengsel in de diepvries in circa 5 uur bevriezen. Roer tussentijds 4 maal met een vork om.
  4. Verdeel kleine bolletjes ijs over de hoge champagneglazen (dit gaat heel makkelijk met een meloenbolletjeslepel) en schenk er gekoelde champagne op.
  5. Serveer met een sorbetlepel.
eet smakelijk