Klassieke tiramisu

Klassieke tiramisu

Smulweb imageSmulweb

Als je aan een echt Italiaans dessert denkt, dan denk je al gauw aan tiramisu. Met dit recept voor klassieke tiramisu maak je dit toetje zoals een Italiaan dat ook zou doen. Weinig ingrediënten en onweerstaanbaar lekker.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(33)

  • 150 ml Koffie

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Klassieke tiramisu op tafel.

  1. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Zet de kom met eiwit even in de koelkast. Klop vervolgens het eigeel met de suiker tot een lichtgeel schuimig geheel en spatel de mascarpone hier in drie delen voorzichtig doorheen.
  2. Spatel nu het eiwit voorzichtig in drie delen door het mascarponemengsel. Probeer zo min mogelijk lucht te verliezen. Meng de koude koffie met de amaretto en schenk dit in een platte schaal. Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze daarna in een ovenschaal.
  3. Schep bovenop de lange vingers een laagje mascarponemengsel en eindig met een dun laagje cacao. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn en eindig met de mascarpone en cacao. Zet de schaal minimaal 4 uur in de koelkast, maar het is nog beter om de klassieke tiramisu een dag van tevoren te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Tiramisu