Gehakt recepten

Zelf Gehakt gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Gehakt recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Marokkaanse vega balletjes in harissasaus met quinoa

Marokkaanse vega balletjes in harissasaus met quinoa

Judith Pagrach badge Judith Pagrach

Deze lekker mild-pittige balletjes zijn heel makkelijk te maken, namelijk in de oven. Heb je die niet? Dan maak je ze gewoon in de pan! In combinatie met de frisse quinoa is het een heerlijke vegetarische maaltijd.

25 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(1)

Ingrediënten

  • 200 g quinoa
  • 300 g vegetarisch gehakt
  • 1 tl ras-el-hanout
  • 2 tl harissa
  • 2 el tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 2 wortelen
  • 300 g doperwten uit de vriezer
  • 0.5 citroen
  • 2 takjes munt
  • 1 kleine ovenschaal

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Marokkaanse vega balletjes in harissasaus met quinoa op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 170°C. Spoel de quinoa goed af met koud water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng ondertussen het vegetarische gehakt met de ras-el-hanout en 1 tl harissa. Vorm er ongeveer 14 balletjes van en doe die in een kleine ovenschaal. Meng in een kommetje de tomatenpuree, overige harissa en het water en giet dit over de balletjes heen. Bak de balletjes in 15 min. gaar in de oven.
  3. Schil en snijd ondertussen de wortelen fijn. Voeg de wortel en doperwten toe in een pan met een heel klein laagje water (50-100 ml). Doe de deksel op de pan en zet de pan op laag vuur, zodat de groenten in 5 min. gaar stomen. Giet af en meng ze met de quinoa.
  4. Pers het sap uit de citroen en meng met wat peper door de quinoa. Pluk de blaadjes van de munt. Serveer de quinoa met de balletjes in saus en garneer met de munt.