Gekruide sperziebonen

Gekruide sperziebonen

Smulweb imageSmulweb

Zet in een handomdraai deze gekruide sperziebonen op tafel. Verhit olie, voeg mosterd- en sesamzaadjes, kurkuma en koriander toe. Kook de bonen in 15-20 minuten gaar en voeg daarna gemalen sesamzaad en kokos toe. Serveer en geniet van een heerlijke exotische smaak.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gekruide sperziebonen op tafel.

  1. Verhit een ijzeren pan op half vuur en rooster lichtbruin sesamzaadjes.
  2. Stort de zaadjes op een schoteltje en laat ze afkoelen.
  3. Verhit olie op half vuur en voeg mosterdzaadjes toe.
  4. Voeg zodra de zaadjes beginnen te springen knoflook toe en laat het lichtbruin worden.
  5. Voeg droge rode pepers, kurkuma en koriander toe.
  6. Roer goed en voeg bonen en zout toe. Schep alles goed door.
  7. Verlaag het vuur en kook de bonen in 15-20 minuten gaar met de deksel op de pan. Roer af en toe. Voeg indien nodig water toe als de bonen dreigen droog te koken.
  8. Maal sesamzaad en kokos en voeg het toe aan de bonen. Schep alles goed door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sperziebonen