Toscaanse spinazierisotto

Toscaanse spinazierisotto

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Toscaanse risotto met spinazie, prei, knoflook en spek. Laat de risotto langzaam gaarkoken in bouillon en voeg de spinazie op het einde toe. Heerlijk met een kneepje margarine en kaas!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 450 g Spinazie uit de diepvries
  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Toscaanse spinazierisotto op tafel.

  1. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.
  2. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de prei ca. 5 minuten, tot hij zacht is. Voeg de knoflook en spek toe en bak ca. 3 minuten. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon toe en laat de risotto in ca. 20 minuten zachtjes beetgaar koken. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie toe.
  3. Breng de risotto op smaak met een kneepje vloeibare margarine en de kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Fruit Rijst Soep