Eendeborst-filet met honinggrand marnier

Eendeborst-filet met honinggrand marnier

Smulweb imageSmulweb

Eendeborstfilet met honing en Grand Marnier. Ingesneden vel, gekruid met zout en peper. Bereid in boter. Bestrijk met honing, draai om, en flambeer / blus af met Grand Marnier. Heerlijk sappig en een smaakvolle toevoeging aan de maaltijd.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 40 ml Grand marnier

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Eendeborst-filet met honinggrand marnier op tafel.

  1. Snijd om de +/- 2 centimeter insnijdingen in de vetlaag van de eendeborst met een scherp mes en bestrooi met zout en peper.
  2. Braad eerst de zijde met de vetlaag aan, daarna de andere zijde in +/- 10 minuten bruin in de boter.
  3. Smeer de huid van de eendeborst in met honing (bijvoorbeeld met een kwastje) wanneer je hem omdraait.
  4. Flambeer (of blus af) de eendeborst met Grand Marnier.
  5. Leg de eendeborst (eventueel in plakken gesneden) op een voorverwarmde schaal en giet het braadvocht erover.
eet smakelijk