Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

Smulweb imageSmulweb

Frisse komkommersoep met dille en creme fraiche, perfect als voorgerecht tijdens de feestdagen. Serveer met wat vers brood en geniet van deze heerlijke soep!

15 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen) op tafel.

  1. Verhit de boter in een pan (niet bruin laten worden), fruit de ui hierin tot deze glazig ziet.
  2. Voeg komkommer en knoflook toe en laat 5 minuten zachtjes stoven.
  3. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en laat 15 minuten op een laag pitje staan, roer af en toe.
  4. Hak de verse dille fijn, als je die hebt.
  5. Voeg anders de gedroogde dille toe als de soep 10 minuten opstaat.
  6. Pureer de komkommersoep in de keukenmachine OF blender OF met de staafmixer.
  7. Voeg de creme fraiche toe.
  8. Kluts de eidooier en roer er een eetlepel van de afgekoelde soep door.
  9. Giet de verdunde geklutste eidooier bij de soep terwijl je de blender of staafmixer aan hebt staan (eidooier moet nu gaar worden en kan niet 'klonteren').
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Roer er verse gehakte dille door, als je die hebt.
  12. Serveer de komkommersoep en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep