Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen) op tafel.
- Verhit de boter in een pan (niet bruin laten worden), fruit de ui hierin tot deze glazig ziet.
- Voeg komkommer en knoflook toe en laat 5 minuten zachtjes stoven.
- Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en laat 15 minuten op een laag pitje staan, roer af en toe.
- Hak de verse dille fijn, als je die hebt.
- Voeg anders de gedroogde dille toe als de soep 10 minuten opstaat.
- Pureer de komkommersoep in de keukenmachine OF blender OF met de staafmixer.
- Voeg de creme fraiche toe.
- Kluts de eidooier en roer er een eetlepel van de afgekoelde soep door.
- Giet de verdunde geklutste eidooier bij de soep terwijl je de blender of staafmixer aan hebt staan (eidooier moet nu gaar worden en kan niet 'klonteren').
- Breng op smaak met peper en zout.
- Roer er verse gehakte dille door, als je die hebt.
- Serveer de komkommersoep en geniet ervan!