Kruidig italiaans tomatenbrood

Kruidig italiaans tomatenbrood

Smulweb imageSmulweb

Voor een smaakvol Italiaans tomatenbrood kneed je alle ingrediënten (behalve de tomaten) 20 minuten met de hand of in de broodbakmachine. Voeg na 30 minuten stukjes of knippen van tomaat toe en kneed deze tot een bal. Bestrooi geraspte kaas op het deeg en bak in voorverwarmde oven van 30 min. op 200°C.

120 min bereiden

lunch/brunch gerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(10)

  • 150 ml Water
  • 0.3 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kruidig italiaans tomatenbrood op tafel.

  1. Kneed alle ingrediënten behalve de tomaten 20 minuten met de hand of zet een broodbakmachine op deegprogramma en laat de ingrediënten daar 20 min. in kneden. Zet de machine vervolgens uit, ook al is het programma nog lang niet afgelopen. Neem de deegbal en leg deze bij gewone kamertemperatuur op de aanrecht, met een theedoek er losjes omheen gewikkeld.
  2. Na 30 minuten meng je de in stukjes gesneden of geknipte tomaat door het deeg. Dit gaat heel makkelijk als je het deeg in hele kleine stukjes snijdt, de tomaat erover strooit en het deeg dan weer tot een bal kneedt.
  3. Laat de bal nog 10 minuten onder de theedoek rusten. Bestrooi de aanrecht licht met bloem of griesmeel en rol de bal uit of druk deze plat met je handen tot een platte ronde schijf. Leg deze op een ingevette bakplaat en bestrooi de bovenkant nog eens met bloem of griesmeel. Druk met je vingers nog eens puntjes overal in het deeg voor een leuker uiterlijk. Strooi ruim geraspte kaas over het deeg voordat je het in de oven doet.
  4. Leg een theedoek over de bakplaat en laat alles 35 minuten rijzen. Het volume hoeft niet persé te verdubbelen!
  5. Het brood ongeveer 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (200°C), totdat het aan de onderkant hol klinkt als je het omdraait en erop klopt.
  6. Voor bakken met de broodbakmachine: Doe alle ingrediënten behalve de tomaten in de broodvorm, in de door de fabrikant van de machine aanbevolen volgorde. Stel in op witbrood, medium korst en druk op start. Dep de in olie ingelegde tomaten droog, hak ze of knip ze met een keukenschaar en doe ze in het deeg na de eerste kneding of na het piepsignaal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep