Radijs recepten
Zelf Radijs gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Radijs recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 1 citroen
- 300 g bloemkoolrijst
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 tl gemalen komijn
- 1 peper
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- 15 g platte peterselie
- 10 radijsjes
- 70 g granaatappelpitjes
- 20 g amandelen ongezouten
- 1 fijne rasp
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Tabbouleh van bloemkoolrijst op tafel.
- Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) met een fijne rasp en pers de vrucht uit.
- Meng de bloemkoolrijst, olijfolie, komijn, citroenrasp en het citroensap in een grote kom en breng op smaak met wat peper. Zet apart en laat marineren terwijl je de andere ingrediënten snijdt.
- Snijd de komkommer en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de blaadjes en de steeltjes van de peterselie heel fijn. Snijd de radijsjes in kwarten en hak de amandelen fijn.
- Meng de komkommer, tomaat, peterselie, radijsjes en granaatappelpitjes door de bloemkoolrijst en verdeel over de diepe borden.