Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Lemon curd (makkelijk magnetron recept)

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf makkelijk en snel Lemon Curd in de magnetron. Lekker fris van smaak en heel handig om in voorraad te hebben. Roer het door de yoghurt, gebruik het als taartvulling of smeer het op een scone.

15 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Lemon curd (makkelijk magnetron recept) op tafel.

  1. Weeg de ingrediënten van tevoren af.
  2. Rasp de citroen en pers het sap uit. Zeef het sap of haal de pitjes eruit.
  3. Steriliseer de potten. Was ze grondig en zet ze in de oven op 100-125°C voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Haal ze uit de oven met een tang en zet ze op een theedoek.
  4. Verhit de boter voor 2 tot 3 minuten op de hoogste stand tot deze gesmolten is.
  5. Klop met de mixer de eieren, suiker en citroen goed door en voeg toe aan de gesmolten boter. Mix het geheel nog even.
  6. Zet het mengsel terug in de magnetron voor 4½ tot 5 minuten op de hoogste stand. Roer met een vork 2 tot 3 keer gedurende deze tijd. Let op, de kan wordt heet!
  7. Als het dik genoeg is zie je dat aan een lepel die je indoopt, de Lemon Curd blijft aan de lepel "hangen".
  8. Giet het mengsel heet in de nog warme potjes en dek af met een deksel. Keer de potjes om, zodat het vacuum trekt.
  9. Op deze manier kan je de Lemon Curd langer bewaren. Zet de potten als ze afgekoeld zijn in de koelkast.
  10. Omdat er geen conserveringsmiddelen inzitten, is dit minder lang houdbaar dan gekochte Lemon Curd.
  11. Bovenstaande hoeveelheid is voldoende voor 2(jam)potten. Heb je er teveel? Vries het dan in. Het bevriest niet "keihard", dus je kan de inhoud zo uit het bakje scheppen en het is snel ontdooid.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Lemon curd