Hert recepten
Zelf Hert gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Hert recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 1050 g herten rugfilet
- 3 el Grove Mosterd
- 2 Teen Jumbo Knoflook
- 2 tl Rozemarijn gedroogd
- 6 tl Peterselie gedroogd
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 tl Gemberpoeder
- 2 tl Tijm gedroogd
- 3 el Bladselderij
- 6 el Paneermeel
- 1.5 Eiwit vloeibaar
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper zwart
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Herten rugfilet met een kruiden laagje op tafel.
- Vermaal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een mooi deegje dat nog een beetje kruimelig is.
- Kruid het vlees met peper en zout en sauteer kort in boter tot ze lichtbruin zijn, maar nog rauw van binnen.
- Haal de filets uit de pan en smeer deze licht in met de grove mosterd. Bedek ze met het kruidenmengsel en zet ze klaar op een bakplaat, zodat ze in de oven kunnen doorgaren en het kruidendakje krokant kan worden.
- Voor de saus: gebruik het bakboter uit de pan en deglaceer met rode wijn. Voeg ongeveer 4 eetlepels mosterd toe en 1 eetlepel suiker, daarna fond. Laat het inkoken tot de helft en voeg dan room en crème fraîche toe. Kook dit in tot een mooie saus en breng op smaak met zout en peper. Zeef de saus voor het serveren door een zeef om eventuele aanbaksels te verwijderen. Voeg voor de glans wat klontjes koude roomboter toe aan de saus.
- Voor de bospaddenstoelen: snijd de paddenstoelen grof. Snipper 2 sjalotjes en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot al het vocht is verdampt. Blus af met een beetje rode wijn om de pan te deglaceren en voeg naar smaak tijm en een beetje knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de vleesfilets met de saus en bospaddenstoelen.