Tapas als taartje met ham ricotta en cheddar in filodeeg

Tapas als taartje met ham ricotta en cheddar in filodeeg

Smulweb imageSmulweb

Tapas als taartje met ham ricotta en cheddar in filodeeg. Heerlijke tapas met champignons, lente-uitjes, knoflook, Cheddar, Ricotta en nootmuskaat. Het gerecht zit vol smaak en is in ongeveer 30 minuten te bereiden. Serveer deze heerlijke tapas als voorgerecht of snack op de borrelplank.

45 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

  • 200 g ricotta kaas
  • 50 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tapas als taartje met ham ricotta en cheddar in filodeeg op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, de lente-uitjes en het knoflook circa 3 minuten op hoog vuur. Laat het geheel vervolgens wat afkoelen.
  3. Doe het champignonmengsel in een kom, voeg cheddar, ricotta, eieren en nootmuskaat toe en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de plakjes ham in kleine reepjes en schep ze door het champignonmengsel.
  5. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, snijd ze in de lengte doormidden. Snijd elk stuk weer in vier even grote stukjes. Bestrijk de vier stukjes deeg met wat olie en leg ze in een ingevette muffinvorm: doe dit ook voor de overige vormpjes.
  6. Schep de vulling met een lepel in de vormpjes met bladerdeeg. Bak de taartjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  7. Haal ze na een paar minuten afkoelen voorzichtig uit de vormpjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas Bakken Filodeeg Tapas