- 200 g ricotta kaas
- 50 g Geraspte cheddar
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tapas als taartje met ham ricotta en cheddar in filodeeg op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, de lente-uitjes en het knoflook circa 3 minuten op hoog vuur. Laat het geheel vervolgens wat afkoelen.
- Doe het champignonmengsel in een kom, voeg cheddar, ricotta, eieren en nootmuskaat toe en breng het op smaak met zout en peper.
- Snijd de plakjes ham in kleine reepjes en schep ze door het champignonmengsel.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, snijd ze in de lengte doormidden. Snijd elk stuk weer in vier even grote stukjes. Bestrijk de vier stukjes deeg met wat olie en leg ze in een ingevette muffinvorm: doe dit ook voor de overige vormpjes.
- Schep de vulling met een lepel in de vormpjes met bladerdeeg. Bak de taartjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Haal ze na een paar minuten afkoelen voorzichtig uit de vormpjes.