Spaanse omelet met gebakken ui en chorizo

Spaanse omelet met gebakken ui en chorizo

Smulweb imageSmulweb

Deze Spaanse omelet met gebakken ui en chorizo is perfect als ontbijt, lunch of als avondeten. Bak de uien zacht en glazig, leg de chorizo eroverheen en giet vervolgens de geklopte eieren erover. Bestrooi met een beetje peper en zout en serveer met een frisse groene salade en warm stokbrood of geroosterd brood. Een lekkere toevoeging is 2 eetlepels gesnipperde rode paprika aan het eimengsel toevoegen.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Spaanse omelet met gebakken ui en chorizo op tafel.

  1. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Snijd de chorizo in plakjes of kleine blokjes. Klop de eieren los met de melk. Roer de peterselie door de geklopte eieren.
  2. Giet de olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen zacht en glazig. Verspreid de uiringen over de bodem van de pan. Verdeel de plakjes of blokjes chorizo over de uien. Giet de losgeklopte eieren in de pan.
  3. Bak de omelet op een vrij laag vuur. Leg even een deksel op de pan zodra de bovenkant van de omelet bijna droog is. Verwijder het deksel zodra de bovenkant gestold maar nog wel smeuïg is. Bestrooi de omelet met een beetje peper en zout. Snijd de omelet in vieren en serveer meteen. Eet bij deze omelet een frisse groene salade en warm stokbrood of geroosterd brood. Tip: Voeg aan het eimengsel 2 eetlepels gesnipperde rode paprika toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Groente Vlees Omelet Ui Chorizo