Tarte tatin met lof en blauwe kaas

Tarte tatin met lof en blauwe kaas

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige tarte tatin met lof en blauwe kaas is een heerlijke combinatie. De bodem van de taart is knapperig en het lof is lekker zacht. Perfect voor een heerlijke avond met vrienden of familie.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tarte tatin met lof en blauwe kaas op tafel.

  1. Maak het deeg voor de taart met de hand of met behulp van een keukenmachine. Als je met de hand werkt, doe dan de gezeefde bloem en het zout in een kom. Voeg de eidooier en de koude boter toe. Snijd de boter met behulp van twee messen door de bloem in kleine stukken. Voeg aan het grof korrelige deeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles snel tot een deegbal.
  2. Verpak het deeg in folie en leg het een half uur in de koelkast. Rol het deeg daarna op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel met een middellijn van circa 24 centimeter.
  3. Snijd de schoongemaakte witlof in de lengte viermaal door en verkruimel de blauwe kaas. Verwarm de oven voor op 200C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de lofrepen enkele minuten. Strooi de suiker over de lof en bak even mee. Pas op voor het verbranden van de suiker. Schep de lof in een kom en roer de kaaskruimels erdoor. Schep lof en kaas in een naadloze bakvorm. Dek deze vulling af met het uitgerolde deeg.
  4. Bak deze hartige tarte Tatin circa 20 minuten in de oven. Keer de taart om en snijd in het gewenste aantal stukken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas Taart Tarte tatin