Aalbessen-sorbetijs

Aalbessen-sorbetijs

Smulweb imageSmulweb

Verfrissend sorbetijs van aalbessen! De bessen worden gekookt met suiker en vervolgens gedraaid tot ijs. Door het regelmatig mixen tijdens het vriezen krijgt het ijs zijn mooie structuur.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 700 g Rode Bessen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aalbessen-sorbetijs op tafel.

  1. Was de bessen met steel en al, laat ze uitlekken. Breng ze met de suiker in een steelpan langzaam tegen de kook aan.
  2. Laat de bessen zachtjes 15 minuten koken, zodat het vocht goed uit de bessen komt.
  3. Laat de bessen in een zeef boven een kom uitlekken. Druk ook het vocht uit de bessenpulp die in de zeef achterblijft.
  4. Laat het sap afkoelen.
  5. Draai het aalbessensap volgens de instructies van de ijsmachine tot ijs, of schenk het mengsel in een ruime lage kom en vries het minimaal 4 uur in.
  6. Neem het ijs elke 30 minuten uit de vriezer en mix het krachtig door, zodat het een mooie ijsstructuur krijgt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bessen