Nagerecht recepten
Zelf Nagerecht gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Nagerecht recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 500 g Appel, groen
- 100 g Bitterkoek
- 500 ml Halfvolle melk
- 1 Scharreleieren M
- 30 g suiker
- 20 g Custard
- 5 tl Kaneel gemalen
- 1 el Roomboter
- 1 snufje Zout
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Appelskuetel met bitterkoekjes (nagerecht) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170-180°C. Schil de appels en snijd ze in partjes. Bestrooi ze met suiker en kaneel en laat ze even intrekken.
- Brokkel het grootste gedeelte van de bitterkoekjes in de melk. Breng dit mengsel aan de kook en laat het op een laag vuur enige tijd trekken.
- Roer ondertussen de eierdooier met suiker uit en voeg de custardpoeder toe. Maak er met de achtergehouden melk een glad papje van.
- Bind het bitterkoekjesmengsel met het papje van custardpoeder.
- Klop het eiwit stijf en schep het luchtig door de vla.
- Bestrijk een vuurvaste schaal met boter en breng laag om laag het appelmengsel en de bitterkoekjes aan.
- De bovenste laag moet uit vla bestaan.
- Bestrooi het geheel met suiker en kaneel en leg hier en daar een klontje boter op.
- Bak in een matig warme oven tot er een bruin korstje ontstaat. De tijdsduur is afhankelijk van je oven, kijk na 10 minuten even om te zien of het geheel klaar is.