- 600 g Ossenhaas
- 37.5 g Cognac
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke boeuf stroganoff op tafel.
- Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder.
- Verhit de helft van de olie in de koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe. Fruit beide al roerend op een laag vuur tot de ui zacht wordt.
- Voeg de champignons toe en roerbak alles 1 a 2 minuten op een hoog vuur.
- Doe de inhoud, inclusief vocht, in een schaal. Veeg de pan schoon en verhit de overige olie.
- Bedek het vlees met de bloem en bak het goed bruin. Mogelijk in verschillende delen.
- Doe het champignonsmengsel weer bij het vlees.
- Voeg de cognac toe en laat alles even doorkoken tot de cognac grotendeels is verdampt.
- Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Kook alles 10-15 minuten tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt.
- Roer de zure room erdoor en strooi de peterselie erover. Serveer direct.