Gyros

Gyros

Smulweb imageSmulweb

Haal de smaak van Griekenland in huis met deze overheerlijke gyros! Varkensfilet wordt gemarineerd in olijfolie, citroensap en smaakvolle kruiden, waarna het in de pan samen met ui en paprika gebakken wordt. Serveer de gyros met Turks brood, sla en eventueel tzatziki voor een complete maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gyros op tafel.

  1. Meng de olijfolie en citroensap met alle ingrediënten (evt. met een staafmixer) tot een marinade (behalve ui en paprika).
  2. Snijd de varkensfilets in reepjes, leg ze in de marinade in een kom, goed roeren, en laat minstens 5 uur in de koelkast intrekken.
  3. Bak het vlees nu in een koekenpan goed bruin, voeg de uien en paprika toe, roer het door elkaar, dek de pan af en laat zo'n 10 minuutjes garen.
  4. Serveer met stukken Turks brood en sla, maar ook met grove gebakken aardappels of tzatziki.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees