Vislasagne met mozzarella tomatensaus en pesto

Vislasagne met mozzarella tomatensaus en pesto

Smulweb imageSmulweb

Een vislasagne met mozzarella tomatensaus en pesto. De lasagne bestaat uit laagjes ricotta-spinazie, koolvis, pastadeeg, tomatensaus, plakjes wortel, op de wortel de gekookte prei, een laagje pastadeeg, tomatensaus en eindig met de plakjes mozzarella. En maak de lasagne laag voor laag in een ingevette ovenschaal. Op een voorverwarmde oven van 180°C, de lasagne voor 30 tot 45 minuten bakken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 60 g Basilicum
  • 20 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vislasagne met mozzarella tomatensaus en pesto op tafel.

  1. Zeef de bloem en voeg zout toe. Maak een kuiltje en doe er de eieren in. Besprenkel de bloem met olijfolie. Klop de eieren met een vork los. Meng alles goed totdat het deeg glad is (niet te droog niet te vochtig). Wikkel het in plastic folie en laat een uur rusten. Rol het deeg uit met het pastamachine tot brede, lange plakken. Of gebruik kant-en-klaar lasagnebladen (reken op 350 gram gedroogde bladen).
  2. Dip de tomaten 15 seconden in kokend water, koel af in koud water. Verwijder de pel, snijd in vier en haal de pitten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook. Stoof ze aan in olijfolie. Voeg de tomaten, tijm en laurier toe. Laat alles op een zacht vuurtje stoven en voeg de tomatenpulp en mascarpone toe. Kruid de saus. Laat indien nodig de saus nog even zachtjes koken zodat deze dikker wordt. Verwijder het takje tijm en het blaadje laurier en mix de saus.
  3. Voor de groenten: snijd de prei in twee, was grondig met koud water, snijd fijn en kook eventjes af. Schil de wortelen, rasp in lange, brede plakjes. Verwijder het steeltje van de spinazie, was in koud water en stoof kort in boter. Kruid met peper en zout. Hak fijn en meng met de ricotta.
  4. Voor de pesto: mix alle ingrediënten voor de pesto in de blender tot een mooie dikke massa. Of gebruik kant-en-klare pesto, die je eventueel mixt met wat verse basilicumblaadjes voor een pittigere smaak.
  5. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en bedek die helemaal met pastadeeg. Maak de lasagne laag voor laag in deze volgorde: een laagje ricotta-spinazie, koolvis, pastadeeg, tomatensaus, koolvis, pastadeeg, tomatensaus, plakjes wortel, op de wortel de gekookte prei, een laagje pastadeeg, tomatensaus en eindig met de plakjes mozzarella.
  6. Bak de lasagne 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Sauzen