Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Chinese tomatensoep is een heerlijke combinatie van verschillende ingrediënten zoals kipfilet, ui, knoflook, tomatenpuree, sambal en mihoen. De soep is gekruid met ketjap, azijn, djahe en sereh wat zorgt voor een unieke en smaakvolle soep. Perfect voor de volgende dag!

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(25)

  • 1000 ml Water
  • 1000 ml Tomatensap

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Chinese tomatensoep op tafel.

  1. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Roerbak de ui totdat deze glazig is. Voeg het vlees toe en bak dit even aan.
  3. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe.
  4. Blus af met een liter water. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat een uurtje zachtjes pruttelen.
  5. Haal het vlees uit de bouillon.
  6. Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook.
  7. Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje.
  8. Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh.
  9. Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe.
  10. Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden).
  11. Voeg de mihoen toe.
  12. Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken.
  13. Voeg het vlees toe.
  14. De volgende dag is de soep nog lekkerder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Chinese tomatensoep