Sateh van varkenshaas of kipfilet

Sateh van varkenshaas of kipfilet

Smulweb imageSmulweb

Deze sateh van varkenshaas of kipfilet is een echte smaakmaker op de BBQ. De blokjes vlees zijn gemarineerd in ketjap, olie, suiker, citroensap, peper, zout en gembersiroop. Serveer met een pittige pindasaus.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Sateh van varkenshaas of kipfilet op tafel.

  1. Snijd de varkenshaas (of kipfilet) in blokken van 2 cm.
  2. Leg de satehprikkers in koud water.
  3. Schil de gemberwortel en rasp hem, pers de teen knoflook en meng deze beiden. Houd eenderde van dit mengsel apart voor de saus.
  4. Vermeng de rest met ketjap, olie, suiker, citroensap, peper en zout en 2 eetl. water tot een marinade.
  5. Leg de vleesblokken erin en laat minstens 1 uur trekken.
  6. Rijg de blokjes aan de satehprikkers, laat goed uitlekken. Zeef de marinade en bewaar het vocht.
  7. Gril de sateh's op de bbq in ca. 10 minuten gaar.
  8. Saus
  9. Snipper de ui en fruit deze in de olie, voeg hierbij het gember/knoflook mengsel en de sambal.
  10. Voeg als laatste het marinadevocht erbij en de pindakaas.
  11. Verwarm en voeg al roerende ca. 1 dl. water (of kokosmelk
  12. vind ik erg lekker) toe, tot een mooie gladde saus. Niet laten koken anders schift hij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Gevogelte