Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Sateh van varkenshaas of kipfilet op tafel.
- Snijd de varkenshaas (of kipfilet) in blokken van 2 cm.
- Leg de satehprikkers in koud water.
- Schil de gemberwortel en rasp hem, pers de teen knoflook en meng deze beiden. Houd eenderde van dit mengsel apart voor de saus.
- Vermeng de rest met ketjap, olie, suiker, citroensap, peper en zout en 2 eetl. water tot een marinade.
- Leg de vleesblokken erin en laat minstens 1 uur trekken.
- Rijg de blokjes aan de satehprikkers, laat goed uitlekken. Zeef de marinade en bewaar het vocht.
- Gril de sateh's op de bbq in ca. 10 minuten gaar.
- Saus
- Snipper de ui en fruit deze in de olie, voeg hierbij het gember/knoflook mengsel en de sambal.
- Voeg als laatste het marinadevocht erbij en de pindakaas.
- Verwarm en voeg al roerende ca. 1 dl. water (of kokosmelk
- vind ik erg lekker) toe, tot een mooie gladde saus. Niet laten koken anders schift hij.