Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Ovenschotel met gehakt en courgette op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een klontje boter in een braadpan en fruit de gesnipperde ui 2 minuten aan. Voeg het gehakt toe en pers er de teentjes knoflook uit boven de pan. Voeg ook de tijmblaadjes en fijngehakte rozemarijn en oregano toe. Bak het gehakt rul, voeg dan de courgetteblokjes en tomaatstukjes toe en laat op laag vuur sudderen met het deksel op de pan tot de courgette beetgaar is. Breng op smaak.
- Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelplakjes. Schep hier het courgette/gehaktmengsel op. Leg er de andere helft van de aardappelplakjes op. Bestrooi licht met wat peper en zout en strooi er tot slot de geraspte kaas over.
- Zet de ovenschotel met gehakt en courgette ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin begint te kleuren.