Kladdkaka (smeuige chocoladetaart)

Kladdkaka (smeuige chocoladetaart)

Smulweb imageSmulweb

Smeuïg, smeltend in de mond en heerlijk bij de koffie of thee: wie houdt er niet van kladdkaka? Deze Zweedse chocoladetaart is zo gemaakt. Smelt de chocolade met boter, roer eieren en suiker door elkaar en mix alles door elkaar. De ultieme traktatie voor alle chocoholics onder ons!

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kladdkaka (smeuige chocoladetaart) op tafel.

  1. Smelt de chocolade samen met de boter. Klop vervolgens de eieren en suiker goed door elkaar en voeg deze samen met de gesmolten chocolade en boter.
  2. Mix de bloem met het bakpoeder en voeg het toe aan het chocolademengsel. Roer alles goed door elkaar.
  3. Vet een ovenvorm (24 cm) in met boter en giet het chocolademengsel erin.
  4. Laat de chocolade cake 15 minuten bakken in de oven op 225 graden. Test met een satéprikker of de cake gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart