Stoofschotel (slankgerecht)

Stoofschotel (slankgerecht)

Smulweb imageSmulweb

Stoven maar met deze heerlijke slanke stoofschotel. Combineer gepelde uien, courgetteplakjes, sperziebonen, paprika, tomaten en knoflook. Verhit olie in een pan, bak ui, voeg paprika en courgette; sperziebonen pre-koken, dan alles mengen, stoof en serveer bestrooid met kaas en peterselie. En een lekker bijgerecht? Kastanjechampignons gebakken met balsamico-azijn!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stoofschotel (slankgerecht) op tafel.

  1. Snipper de gepelde uien. Maak de paprika's schoon (zaadlijsten en zaadjes verwijderen) en snijd ze in reepjes. Snijd de uiteinden van courgette en maak plakjes van ongeveer ½ cm dik. Sperziebonen schoonmaken en doormidden breken. Pellen en snijd de knoflook fijn (of gebruik een knijper).
  2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig, voeg na 1 min de knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed om het te laten ontzuren. Voeg dan de repen paprika, courgetteplakjes, sperziebonen en de tomaten inclusief het vocht uit blik toe. De sperziebonen duren het langst, deze kun je vooraf even ±10 min. koken.
  3. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar. Voeg water toe zoveel als nodig. Breng alles aan de kook. Temper de hittebron en stoof de groenten met een deksel op de pan circa 10- 15 minuten. Proef even en als je niet van knapperige groenten houdt, stoof het dan langer.
  4. Bestrooi de groenten met geraspte kaas en plaats de schaal enkele minuten onder de ovengrill. Zet de schaal op tafel zodra de kaas is gesmolten en strooi de peterselie eroverheen.
  5. Mocht je overhouden, zet de afgekoelde ovenschaal afgedekt in de oven. Voor de 2e dag
  6. schep in een kleinere ovenschaal en bestrooi met kaas. Plaats in een voorverwarmde oven van 175 C voor ± 10-15 minuten. Schakel de grill in en laat de kaas smelten.
  7. Bak de kastanjechampignons (grote in 4 of kleine heel laten) met een heel klein scheutje olie en wat knoflook zachtjes. Voeg bijna op het laatst ± 1 tl balsamico-azijn toe. Serveer met Penne pasta of Troltolle pasta en bestrooi met verse Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje