Italiaanse bloemkool ovenschotel

Italiaanse bloemkool ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je een heerlijke Italiaanse bloemkool ovenschotel. Een makkelijke maaltijd met aardappel, bloemkool en rauwe ham, zijdezachte bechamel en knapperige Parmezaanse kaas voor een vleugje Italiaans.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(21)

  • 0.4 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Italiaanse bloemkool ovenschotel op tafel.

  1. Schil de aardappelen. Was ze en kook de aardappelen gaar en snijd ze in plakjes. Was de bloemkool en verdeel deze in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. Bewaar 200 ml van het kookvocht van de bloemkool en laat de bloemkool goed uitlekken.
  2. Snijd de rauwe ham in reepjes en bak deze in een droge koekenpan knapperig. Smelt de boter voor de saus en voeg de bloem in één keer toe. Roer goed en laat even garen. Voeg beetje bij beetje melk en het overgebleven kookvocht toe tot er een dikke saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat en haal dan van het vuur. Klop de eieren los en meng ze door de saus.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe een laagje van de saus in een grote ovenschaal. Leg hierop de helft van de aardappelschijfjes en bestrooi met tijm. Meng de bloemkoolroosjes en de gebakken reepjes ham door elkaar en verdeel over de aardappelschijfjes.
  4. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi met tijm. Giet de rest van de saus over de schotel en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de Italiaanse bloemkool ovenschotel in ongeveer 30 minuten mooi bruin in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Bloemkool ovenschotel