- 1 Madame Jeanette Peper
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Pompoenrisotto op tafel.
- Was de pompoen goed, verwijder lelijke plekjes van de schil en verwijder de pitten en draden. Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 1x1 cm.
- Snij de ui en de knoflook, hak de pepertjes fijn.
- Maal de rozemarijn in een vijzel.
- Rasp de kaas.
- Verhit olie in een pan.
- Bak de ui, knoflook en pepertjes kort.
- Voeg rijst toe en schep 1-2 minuten om.
- Voeg wijn en een deel van de bouillon toe, roer goed en voeg pompoenstukjes toe.
- Voeg rozemarijn toe (niet te veel, blijf proeven).
- Voeg steeds wat kruidenbouillon toe als het mengsel zoveel vocht heeft opgenomen dat het droger is dan dikke brij.
- Prak de pompoenstukjes een beetje met een vork op een houten lepel wanneer de pompoen gaar is maar nog niet uit elkaar gevallen.
- Schep de geraspte kaas erdoor en laat deze smelten tot alles mooi gemengd is wanneer alles gaar is en een enigszins egaal mengsel vormt.