- 450 g Spinazie gekookt
- 4 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Spinazietaart met ei op tafel.
- Laat filodeeg op kamertemperatuur ontdooien. Verwarm oven voor op 200 °C.
- Kook de helft van de eieren in ca. 7 minuten hard, pel ze en snijd ze in plakjes.
- Laat de spinazie ontdooien in de magnetron en druk het vocht eruit met een zeef. Snijd tomaten in kleine blokjes.
- Neem filodeeg uit de verpakking en vouw het uit. Bestrijk met een kwastje 3 vellen met margarine en leg ze op elkaar in een vorm. Herhaal dit nog 2 keer en verschuif telkens iets.
- Klopp de rest van de eieren los met roomkaas, zout en peper. Meng de spinazie met het roomkaasmengsel en tomaat.
- Leg de helft van het mengsel in de vorm en verdeel de eiplakjes erover. Leg de rest van het spinaziemengsel in de vorm. Scheur het laatste vel filodeeg in stukjes en strooi het over de taart.
- Bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin. Halveer de cherrytomaatjes en druk ze in het spinaziemengsel indien gewenst.