Toscaanse wintertaart met appel abrikozen en noten

Toscaanse wintertaart met appel abrikozen en noten

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Toscaanse wintertaart met appel, abrikozen en noten. De taart is licht en luchtig door het beslag van eieren, suiker en citroenrasp. Ideaal als dessert na een winterse dag.

45 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Gekonfijte sinaaappelschil
  • 25 g Krenten
  • 50 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 25 g Gekonfijte sinaaappelschil
  • 25 g Krenten
  • 50 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Toscaanse wintertaart met appel abrikozen en noten op tafel.

  1. Klop eieren, suiker en citroenrasp tot een licht en luchtig mengsel.
  2. Roer bloem en bakpoeder door het eimengsel.
  3. Giet de gesmolten boter erbij en klop alles goed door elkaar.
  4. Roer het vruchtenmengsel door het deeg.
  5. Voeg eventueel nog wat Marsala of wijn toe als het deeg te dik is.
  6. Doe het beslag in de vorm.
  7. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 40 minuten. Controleer of de taart gaar is met een satéprikker of breinaald.
  8. Laat de taart afkoelen en bestuif de taart licht met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel Abrikozen