- 1 el Vloeibare margarine
- 150 g Jumbo Bieslook
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Stamppot bietjes en appel met feta op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Bak de sjalotjes in wat margarine bruin en overgiet ze met de balsamicoazijn. Strooi er wat suiker over en laat dit op laag vuur in ongeveer een kwartiertje caramelliseren.
- Boor de klokhuizen uit de appels, was ze en snijd ze in dikke plakken. Bestrooi ze met wat suiker en zet ze onder de grill totdat het suikerlaagje is gecaramelliseerd. Hak de pecannoten iets fijner en rooster ze even in een droge koekenpan.
- Kook de aardappels met de uitgelekte bietjes gaar. Stamp ze fijn en maak op smaak met peper, zout, kookroom en een scheut vloeibare margarine. Doe de stamppot over in drie beboterde ovenvaste schaaltjes. Leg er drie dikke plakken feta bovenop. Bedruppel met wat vloeibare margarine en zet onder de grill totdat de kaas begint te bruinen.
- Zet de maraquins op borden, leg de gegrilde appels en de gecaramelliseerde sjalotjes er mooi omheen en bestrooi met de pecannoten. Garneer met de bieslook.