Quiche met prei en geitenkaas

Quiche met prei en geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke quiche met prei, geitenkaas en bieslook. Het deeg wordt 10 minuten gebakken in de oven. Vervolgens de prei smoren en afkoelen. De eieren worden losgeklopt met crème, bieslook, peper en zout. De prei en geitenkaas verdeelt u over de bodem. Het eimengsel giet u eroverheen. Als laatste de gruyère erover. Bak 30 à35 minuten in de oven.

45 min bereiden

voorgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Quiche met prei en geitenkaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht). Leg het deeg in de vorm, prik het flink in met een vork en bak het 10 minuten. Zet de oven nu op 175°C.
  2. Snijd de prei in ringetjes van ongeveer 1/2 cm. Smoor de prei 5 minuten in de boter en laat afkoelen.
  3. Klop de eieren los met de crème, de fijngeknipte bieslook, peper en zout.
  4. Snijd de geitenkaas in blokjes en verdeel de prei over de bodem van de taartvorm. Verdeel vervolgens de geitenkaas eroverheen en giet het eimengsel erover.
  5. Strooi de gruyère erover en bak de taart voor 30 à 35 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken