Italiaanse tomatensoep

Italiaanse tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijke Italiaanse tomatensoep met verse groenten, kruidenblokjes en basilicumblaadjes. Na het zachtjes koken van 20 minuten, giet de soep in een blender en pureer met een staafmixer voor een romige consistentie.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(18)

  • 0.1 g Basilicum
  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaanse tomatensoep op tafel.

  1. Tomaten laten uitlekken in vergiet
  2. sap opvangen en bewaren. Ui, sjalotten en knoflook fijnsnijden. Peterselie wassen en fijnsnijden.
  3. Fruit ui, sjalot en knoflook enkele minuten in de olie. Let op dat de knoflook niet bruin wordt!
  4. Snijd pomodori fijn en voeg toe aan de pan met kruidenblokjes. Voeg tomatennat en suiker toe. Snipper basilicumblaadjes fijn en voeg toe aan de soep.
  5. Laat geheel 20 minuten zacht pruttelen. Voeg peterselie, peper en zout toe. Na 5 minuten pureren met staafmixer. Als de soep te dik is, voeg water toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep