Courgettesoep

Courgettesoep

Smulweb imageSmulweb

Een makkelijke en snel te bereiden courgettesoep. Door de toevoeging van aardappels en groenten een perfecte maaltijdsoep. Serveer de soep met brood erbij.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Courgettesoep op tafel.

  1. Bak de boter bruin in een braadpan en smoor allereerst de ui tot deze glazig ziet en ietwat begint te bruinen. Voeg vervolgens de courgette toe en laat deze ook bruin worden.
  2. Voeg, als je een voorgerecht wilt maken, geen aardappel toe. Wil je echter een stevige maaltijdsoep of een gezond tussendoortje, snijd dan een aardappel in stukjes en voeg deze gelijk met de courgette toe. Voeg eventueel ook andere groenten toe, zoals prei, maar let er wel op dat je het totaalgewicht van de groenten weegt. Per 600 gram groenten (en aardappel) heb je 1 1/2 liter bouillon nodig, bij 900 gram groenten 2 liter enzovoort. Peper de groenten en laat alles 10 minuten smoren.
  3. Als het water aan de kook is, voeg dan de bouillonblokjes toe om een krachtige bouillon te maken. Schenk de bouillon bij de gesmoorde courgette en ui (en eventueel aardappel en prei) en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken.
  4. Pureer de soep na 20 minuten. Serveer met brood erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep