Mierikswortelcreme met sjalot

Mierikswortelcreme met sjalot

Smulweb imageSmulweb

Een romige mierikswortelcrème met sjalot. Perfect om te serveren bij gegrilde of gebakken vis, zoals zalmfilet. Ook lekker bij verschillende hapjes zoals een sandwich met rosbief, toastje met gerookte vis (paling, zalm) of een bietjessalade.

10 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mierikswortelcreme met sjalot op tafel.

  1. Pel de sjalot, halveer en snipper deze ragfijn.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de gesnipperde sjalot en crème fraîche) in de keukenmachine en maal fijn.
  3. Voeg de crème fraîche toe en laat de machine nog kort draaien tot er een dikke crème ontstaat.
  4. Roer als laatste met de hand de sjalot erdoorheen.
  5. Serveer de mierikswortelcrème bij bijvoorbeeld een sandwich met rosbief, een toastje met gerookte vis (paling, zalm), een bietjessalade en gegrilde of gebakken vis, zoals zalmfilet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sjalot