Venkel uit de oven

Venkel uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Heb je venkel al eens in de oven bereid? Deze venkel uit de oven mét tomaat, rozemarijn, zwarte olijven en een scheut witte wijn is het proberen waard!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Venkel uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaden en snijd de parten doormidden. Halveer de takjes rozemarijn. Verwijder de stengels van de venkelknollen, snijd een stukje van de onderzijde en snijd elke venkelknol in vieren.
  3. Kook de parten venkel in een pan met ruim kokend water en zeezout 5 minuten.
  4. Verdeel de tomaat, rozemarijn, wijn, olijven en gekookte parten venkel over een ovenschaal.
  5. Maak de knoflook schoon, halveer de teentjes en roer ze met de olijfolie en wat zeezout en peper door elkaar. Besprenkel de parten venkel met de olie.
  6. Bak de venkel 25 minuten in het midden van de oven gaar. Schep het gerecht een paar keer om.
  7. Verwijder de takjes rozemarijn en teentjes knoflook uit het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Venkel