- 4 takjes Tijm (takje)
- 2000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Franse uiensoep echte klassieker op tafel.
- Smelt in een grote pan de boter.
- Bak de uien en knoflook al roerende gedurende 15 minuten of tot de uien goed zijn gekaramelliseerd.
- Voeg de wijn, bouillon, tijm en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel 20 minuten sudderen. Roer af en toe.
- Snijd intussen het brood in plakken van 2 cm dik. Leg het brood op een ovenrooster en toast het onder de hete grill tot het aan beide kanten lichtbruin kleurt.
- Verdeel de kaas over het geroosterde brood en zet de plakken onder de grill tot de kaas is gesmolten en lichtbruin kleurt.
- (Tot deze stap kun je de soep van tevoren bereiden. Dek ze af en zet ze een nacht in de koelkast of vries ze in).
- Serveer de soep in kommen en leg een stukje geroosterd brood met kaas erbovenop.